Gotong royong melaksanakan acara penyembelihan semasa Program Korban menjadi amalan setiap tahun | Foto oleh Carlos George |
Cikgu Rasi (kiri) dan Cikgu Supiansiah (kanan) bertugas memotong tulang kepada bahagian kecil | Foto oleh Carlos George |
Sapi pertama disembelih pada jam 7.34 pagi, sapi kedua pada jam 8.14 pagi, sapi ketiga jam 8.28 pagi dan sapi keempat pada jam 8.43 pagi. Kerja-kerja melapah diteruskan sejurus sapi disembelih untuk memudahkan semua urusan berkenaan pembahagian daging dan proses memasak.
Aktiviti memotong daging menjadi ketulan kecil sebelum dimasak untuk makanan tengahari | Foto oleh Carlos George |
Ustaz Mohd Jamree bersama Cikgu Shyamsuddin menimbang jumlah berat keseluruhan daging sebelum mengagihkan kepada bahagian kecil | Foto oleh Carlos George |
Jawatankjuasa Memasak mula menyediakan bahan masakan seawal jam 7.30 pagi dan mula memasak pada jam 9.00 pagi | Foto oleh Carlos George |
Tahniah kepada jawatankuasa KKRKVT yang telah menyusun program ini dengan lebih teliti berbanding tahun sebelumnya dan melicinkan lagi perjalanan majlis.
Sup tulang merupakan antara menu pilihan utama para guru dan tetamu jemputan dalam majlis yang berlangsung selepas upacara mengerjakan ibadah korban | Foto oleh Carlos George |
Baca juga:
Program Ibadah Korban Peringkat Kolej Vokasional Tawau 2014