| Gotong royong melaksanakan acara penyembelihan semasa Program Korban menjadi amalan setiap tahun | Foto oleh Carlos George |
| Cikgu Rasi (kiri) dan Cikgu Supiansiah (kanan) bertugas memotong tulang kepada bahagian kecil | Foto oleh Carlos George |
Sapi pertama disembelih pada jam 7.34 pagi, sapi kedua pada jam 8.14 pagi, sapi ketiga jam 8.28 pagi dan sapi keempat pada jam 8.43 pagi. Kerja-kerja melapah diteruskan sejurus sapi disembelih untuk memudahkan semua urusan berkenaan pembahagian daging dan proses memasak.
| Aktiviti memotong daging menjadi ketulan kecil sebelum dimasak untuk makanan tengahari | Foto oleh Carlos George |
| Ustaz Mohd Jamree bersama Cikgu Shyamsuddin menimbang jumlah berat keseluruhan daging sebelum mengagihkan kepada bahagian kecil | Foto oleh Carlos George |
| Jawatankjuasa Memasak mula menyediakan bahan masakan seawal jam 7.30 pagi dan mula memasak pada jam 9.00 pagi | Foto oleh Carlos George |
Tahniah kepada jawatankuasa KKRKVT yang telah menyusun program ini dengan lebih teliti berbanding tahun sebelumnya dan melicinkan lagi perjalanan majlis.
| Sup tulang merupakan antara menu pilihan utama para guru dan tetamu jemputan dalam majlis yang berlangsung selepas upacara mengerjakan ibadah korban | Foto oleh Carlos George |
Baca juga:
Program Ibadah Korban Peringkat Kolej Vokasional Tawau 2014