| Cikgu Mohd Fadzilah Husin selaku fasilatator jemputan dalam program ini membimbing para pelajar tentang cara untuk menyembelih ayam dengan betul | Foto oleh Carlos George |
Program berkenaan telah berlangsung pada hari Khamis, 5 November 2015 di Astaka Stavotek.
| Antara pelajar yang hadir dalam program amali ini | Foto oleh Carlos George |
| Azman (kiri), pelajar Pra Diploma Teknologi Automotif Tahun 1 sedang menunggu giliran dambil memegang ayam sembelihan | Foto oleh Carlos George |
Tujuan program ini diadakan ialah untuk mengukuhkan pemahaman pelajar, pensyarah dan staf KV Tawau terhadap ibadat penyembelihan yang merupakan salah satu kewajipan yang dituntut kepada umat Islam.
| Para pelajar membersihkan ayam yang telah disembelih | Foto oleh Carlos George |
| Pelajar Pra Diploma Tahun 1 Program Perakaunan bekerjasama membersihkan daging ayam yang telah dipotong untuk dimasak | Foto oleh Carlos George |
Sebanyak 40 ekor ayam telah disembelih dalam program ini dan selepas aktiviti penyembelihan, Unit Pendidikan Islam turut menjalankan aktiviti membersihkan ayam, memasak dan jamuan makan.
| Cikgu Heatinorayu (duduk tengah) turut membantu dalam proses persediaan memasak sambil diperhatikan oleh Cikgu Anif Hamzah (kiri) dan Cikgu Kasmah Baharon (kanan) | Foto oleh Carlos George |
| Aktiviti memasak daging ayam yang telah dicampurkan dengan perasa | Foto oleh Carlos George |