Pelancaran Minggu Inovasi Peringkat Kolej Vokasional Tawau 2014

Pelancaran Minggu Inovasi Peringkat Kolej Vokasional Tawau yang disempurnakan oleh Pengarah Kolej, Encik Johan Bin Hj Okasa

Minggu Inovasi Peringkat Kolej Vokasional Tawau yang dilancarkan dalam Majlis Perhimpunan Mingguan pada hari ini telah disempurnakan oleh Pengarah Kolej Vokasional Tawau, Encik Johan Bin Haji Okasa. Minggu Inovasi ini bermula hari ini sehingga 24 April 2014.

Program yang berjalan serentak di semua Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik seluruh Malaysia ini bertujuan untuk membudayakan inovasi dikalangan warga PTV. Antara aktiviti yang akan dilaksanakan ialah:
  • Ideation (Idea Inovasi Pelajar)
  • Kuiz Inovasi
  • Guru Paling Inovatif
  • Ops!! Santai
Pemenang Pertandingan Ideation (Idea Inovasi Pelajar) Peringkat Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik masing-masing akan dibawa bertanding ke peringkat zon. Kolej Vokasional Tawau akan bertanding dalam Zon Sabah yang dijangka dilaksanakan di Kolej Vokasional Keningau pada 12 Mei 2014 nanti.


Gimik Pelancaran Minggu Inovasi ini telah disediakan oleh Unit Gimik Kolej Vokasional Tawau yang diketuai oleh Cikgu Talip Bin Maming

Pengarah Program Minggu Inovasi ini ialah Cikgu Ahmad Zabidi Bin Md Taib. Sebarang pertanyaan bolehlah diajukan terus kepada Cikgu Ahmad Zabidi (Kursus Pemesinan Industri).